Helbagt knoldselleri med smørsauce

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 2 g store knoldselleri
  • 200 g Lurpak® smør
  • 20 g timiankvist
  • 5 g Salt
  • 50 g frisk løvstik eller persille

Hyldeblomst-smørsauce

  • 300 g blødt Lurpak® smør
  • 2 g Salt
  • 200 g hyldeblomsteddike
  • 250 g finthakkede bananskalotteløg
  • 10 stykker hvid peberkorn
  • 50 g koncentreret hyldeblomstsaft

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 17560 kJ

Energifordeling:

Fiber: 45.6 g
Protein: 3 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 86 %

Fremgangsmetode

Vask og skrub de 2 knoldselleri grundigt fri for jord. Stil dem på en bageplade på hvert sit dobbeltlag alufolie. Fordel smør, timiankviste og salt på selleriene. Luk folien om hver selleri og bag dem møre i ovnen.

Tag selleriene ud og lad dem afkøle lidt i folien. Fjern timiankvistene og skær toppen af selleriene. Hak løvstikken groft (gem nogle hele blade til pynt). Skrab selleri-kødet ud, bland det med løvstikke og det smeltede smør og læg det tilbage i knolden. Top med de hele blade.

Hyldeblomst-smørsauce

Svits løg og peberkorn i lidt af smørret i en gryde. Tilsæt eddike og lad det simre i ca. 5 min. Tilsæt hyldeblomstsaft og kog i ca. 1 min. Sigt løgene fra og fjern peberkornene. Hæld væsken i et blenderglas og tilsæt resten af smørret lidt efter lidt. Smag til med salt og evt. lidt mere eddike. Vend løgene i smørsaucen og server til selleriene.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 150°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.