Hel bagt knoldselleri med cremet ost og dildolie

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Bagt knoldselleri

  • 1200 g skrællet knoldselleri
  • 30 g olivenolie
  • 6 g flagesalt

Cremet ost

  • friskkværnet peber
  • 15 g citronsaft
  • 250 g Arla® fresh cheese 50+ (16%)
  • 40 g Arla Harmonie® økologisk minimælk 0,5%

Dildolie

  • 90 g rapsolie
  • 8 g dild

Sprøde brødkrummer

  • 50 g daggammelt brød
  • 5 g olivenolie
  • 1 g flagesalt

Pynt

  • karse

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7330 kJ

Energifordeling:

Fiber: 49 g
Protein: 11 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 64 %

Fremgangsmetode

Bagt knoldselleri

Gnid knoldsellerien ind i olie og salt – og bag den i ovnen til den er mør. Afkøl knoldsellerien helt og skær den i rustikke stykker.

Cremet ost

Blend ost og mælk til en jævn blanding. Tilsæt citronsaft og peber. Smag til.

Dildolie

Lun olien i en gryde ved jævn varme – til ca. 50°. Kom olien i en blender sammen med dild og blend til en jævn blanding. Sigt olien gennem et klæde og stil den på køl.

Sprøde brødkrummer

Kom brød, olie og salt i en foodprocessor og kør det til brødkrummer. Fordel brødkrummerne på en plade med bagepapir og bag det i ovnen – til det er gyldent.

Fordel ⅔ af ostecremen på et fad og læg selleristykkerne ovenpå. Kom resten af ostecremen på sellerien og dryp med dildolien. Drys de sprøde brødkrummer i et fint lag og pynt med karse.

Bagetid for knoldselleri

Ca. 1½ time ved 175° – varmluft.

Bagetid for sprøde brødkrummer

Ca. 10 min. ved 175° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.