Grunddej til italienske surdejsbrød

SERVERING

1 portioner

Ingredienser

Opskrift

  • 5000 g Tosca Farina 100/0, NA
  • 90 g gær
  • 3600 g vand
  • 130 g Salt

NÆRINGSINDHOLD

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD:

Energi: 915 kJ/219 kcal

Fedt: 0,9 g

– mættede fedtsyrer: 0,2 g

Kulhydrat: 43 g

– heraf sukkerarter: 0,9 g

Kostfibre: 2,1 g

Protein: 7,9 g

Salt: 1,6 g

Fremgangsmetode

Brug samme grunddej til mange forskellige typer brød fra foccacia til italienske baguettes, rustikke sandwichstykker, panini, frokostpizza og meget mere.

Dag 1

Alle ingredienser hældes i æltekaret, dog holdes ca. 600 g vand og 130 g salt tilbage. Dejen æltes 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt. Herefter tilsættes de 600 g vand og dejen køres 1 min. langsomt. Når vandet er optaget i dejen, køres dejen 4 min. hurtigt. De 130 g salt tilsættes i de sidste 2 min. af køretiden.

Dejtemperatur: 24-26 grader.

Æltetid (Vejledende): 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt + 1 min. langsomt + 4 min. hurtigt. (Se ovenstående forklaring).

Liggetid: Koldhævning: 60 min. i hæveboks. Herefter formes brødene efter ønsket opskrift (opslåning) og sættes derefter 1 time på frost og så på køl natten over.

Bagning samme dag: 120 min. i hæveboks og formes derefter.

Opslåning: Husk godt med olie og mel på dejen ved opslåning.

Dag 2

Brødene tages ud fra køl og tempereres i bageriet til en kernetemperatur på min. 15 grader, hæves til ønsket volumen.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.