Grønkålstærte med perleløg, toppet med peberrodsskum

SERVERING

2 portioner

Ingredienser

Mørdej

  • 90 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 6 g fint salt
  • 200 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 150 g rugmel
  • 150 g sigtet speltmel

Fyld

  • 10 g finthakket hvidløg
  • 6 g Groft salt
  • 8 stykker æg
  • friskkværnet peber
  • lidt olivenolie
  • 200 g grønkålsblad
  • 400 g perleløg i halve
  • 5 g hakket frisk estragon
  • 200 g kogt rød quinoa

Peberrodsskum

  • 2 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1,5 g Groft salt
  • 10 g citronsaft
  • fintrevet peberrod
  • 3 g citronskal (usprøjtet)

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 17140 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 15 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 49 %

Fremgangsmetode

Mørdej

Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor og kør dem sammen til en fast dej. Stil dejen på køl i minimum 30 min. Rul dejen tyndt ud og kom i den 2 smurte tærteforme. Dæk dejen med bagepapir og fyld tørrede bønner eller lignende i. Forbag bunden i ovnen.

Fyld

Skyl, rib og snit grønkålen fint. Varm olivenolien i en tykbundet gryde og rist løgene til de er let brunede og møre. Tilsæt grønkål, hvidløg og estragon og sauter et par minutter, til kålen er mør. Blend æggene luftige med mælken og tilsæt friskrevet muskatnød, salt og peber. Hæld æggeblandingen i gryden sammen med kålen og vend det hele sammen med quinoa. Kom æggeblandingen i de forbagte bunde. Bag tærterne i ovnen.

Peberodsskum

Pisk fløden til et meget let skum og vend de øvrige ingredienser i.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 175°.

Bagning

30-35 min. ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.