Asparges og hytteost på 3 måder

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Kold suppe med hytteost sejl

  • 200 Arla® Hytteost 4%
  • 2 g friskkværnet peber
  • 6 g olivenolie
  • 150 g grofthakkede skalotteløg
  • 50 g bredbladet persille med stilke
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon , suppe fra kikærter eller lign.
  • 20 g rød skovsyre
  • 4 g Salt
  • 400 g grøn asparges

En hverdags sommer-snack

  • 2 g friskkværnet peber
  • 50 g Arla® Skyr 0,2%
  • 100 g Arla® Hytteost 4%
  • 2 g Salt
  • 100 g rygeost
  • 20 stykker radise
  • 1 stykker agurk i stave
  • 50 g purløg skåret i 10 cm stykker
  • 10 stykker grøn asparges skåret på skrå i 5 cm stykker
  • rugbrødschips eller godt rugbrød som tilbehør

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 15780 kJ

Energifordeling:

Fiber: 71.7 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 39 %

Fremgangsmetode

Kold suppe med hytteost sejl

Blend hytteosten fuldstændig glat i en foodprocessor eller termomixer. Smør massen ud på bagepapir i et meget tyndt lag og tør den i ovnen ved ca. 90 grader til cremen er helt tør og sprød, det tager ca. 1 times tid. Lad den sprøde hytteost køle af indtil servering.

Skær 5 cm top af aspargesene og gem dem til pynt. Snit resten af aspargesne groft. Steg løgene i olivenolie i ca. 3 minutter uden at de tager farve. Tilsæt aspargesstokkene og grønsagsbouillon og kog ca. 5 minutter til aspargesene lige er møre. Fjern gryden fra varmen og lad den køle ca. 10 minutter. Hvis suppen er for varm, når den blendes med persille, mister retten sin smukke grønne farve. Blend suppen helt glat med persille, salt og peber. Sigt evt. suppen. Sæt suppen på køl. Snit aspargeshovederne fint og vend dem i en anelse olivenolie sammen med salt og peber. Tilsmag suppen efter behov og server den kold, toppet med aspargeshoveder og rød havesyre. Bræk den sprøde hytteost i passende stykker og anret dem som sejl hen over suppen.

En hverdags sommer-snack

Blend hytteost, rygeost og skyr helt glat i en foodprocessor og smag til med salt og peber.

Fordel ostecremen i små glas og sæt heri de rå grønsager og purløg så det bliver en portionssnack. Pynt med friskkværnet peber og evt. enkelte stykker flagesalt efter smag. Server med sprøde rugchips eller godt rugbrød.

Toast med røræg

Grill aspargesene på en varm grillpande, så de får fine striber. Steg broccoli, spidskål og hvidløg på en pande i smør. Grøntsagerne skal være møre, men stadig have bid. Tilsæt salt og peber.

Pisk æg og harissa sammen i en skål og vend hytteosten i. Skru op for varmen, så grønsagspanden bliver godt varm og tilsæt æggemassen til grøntsagerne. Vend forsigtigt i æggemassen, så den sætter sig, men ikke bliver grynet og tør. Den skal være cremet.

Fordel æggeretten på de sprøde brød og top med grillede asparges og krydderurter efter smag.

# tags

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.