De fleste af os forbinder nok Mortensaften med at spise and eller gås - men hvorfor er det lige, at vi gør det? Og hvordan startede dagen?

Mortensaften fejres den 11. november i år, og dagen er opkaldt efter Sankt Morten, der også gik under navnet Morten Bisp, Martin Af Tours, Galliens Apostel og Sankt Morten.

Som navnet indikerer, ønskede befolkningen, at han blev biskop, da han var meget folkelig og havde et meget stort hjerte overfor særligt fattige. At blive biskop, var Martin imidlertid ikke særlig interesseret i, og da tiden kom til, at han skulle indsættes som biskop, gemte han sig eftersigende blandt en gruppe af gæs for at undgå det.

Og her finder man nok årsagen til, at vi spiser gås (og senere hen and) på Mortensaften, der markerer den folkelig biskops bisættelse i år 397.

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.