Hvem fandt i grunden på at spise rå frisk?

 

Det var såmænd kineserne, der med retten “Narezushi” gærede rå fisk med eddike, salt og ris, for at maden kunne holde længere - en slags gammeldags køleskab. Sushi er en gammel asiatisk tradition, og metoden med at konservere rå fisk daterer altså helt tilbage til det 2. århundrede.

 

Japan perfektionerer sushien

I dag forbinder vi nok mest sushi med Japan, og det var da også dem, der udviklede fremstillingsmetoden og konserveringsmåden yderligere. I det 8. århundrede spredte retten sig til Japan, hvor den igennem århundreder er blevet gjort perfekt. I Japan er der fx enorm prestige i at være en sushikok, der kan tage alt fra 2-20 år om at blive uddannet til.
 

Sushien når vesten - California rolls bliver til

Japanerne og kineserne var ikke ene om at kunne lide den rå fisk og sushi, og fænomenet spredte sig første gang andre steder i verden i 1900-tallet. Først i 1960’erne slog det for alvor igennem i USA, som alligevel ikke var helt så glade for den rå fisk, og derfor udskiftede de den med krabbe og avokado og lavede “California rolls”. Der findes efterhånden også en lang række andre vegetariske sushi-muligheder, såvel som med forskelligt kød, der ikke er råt.

 

International Sushi Dag

I 2009 fandt Facebook på at den 18. juni skulle være “International Sushi Dag”, og meningen var, at opfordre alle til at spise mere sushi og sprede historien om dens oprindelse.

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.