Vidste du, at der findes en mærkedag dedikeret til grød? Dagen fejres den 10. oktober.

Mærkedagen udspringer i Skotland, da man i 2009 havde til formål at rejse penge til en hjælpeorganisation, der leverede grød til børn i udviklingslande. Grød er særlig kendt for at have nærende og mættende egenskaber, som man kan lave for få penge, hvorfor det egner sig særligt godt til formålet. Siden tog initiativet fart, og mærkedagen blev etableret i 2016, og siden da har man også afholdt The World Porridge Making Championship.

I Danmark er vi også rigtig glade for grød, hvis historie daterer helt tilbage til stenalderen. Grøden blev lavet på forskellige kornsorter og indgik ofte i en slags stuvning med grøntsager, fisk og kød. Fra have været kendt som en traditionel og lidt gammeldags ret, har grøden fået et comeback i de seneste par år, og man kan nu tage på grødbar eller få grød-take away i det lokale supermarked.

 

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.