Cremet koldskål med sprødt drys og bagte rabarber

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Cremet koldskål

  • 50 g citronsaft
  • 125 g sukker
  • 10 g citronskal (usprøjtet)
  • 1 stykker vaniljestang
  • 1000 g Arla Harmonie® økologisk kærnemælk 0,5%
  • 125 g pasteuriseret æg
  • 1000 g Arla Harmonie® økologisk ymer 3,5%
  • 1 stykker hel kardemommekapsel

Butter crumble

  • 250 g smør
  • 45 g skummetmælkspulver

Sprødt drys

  • 50 g honning
  • 100 g klaret smør
  • 350 g grovvalsede havregryn
  • 75 g mandel

Bagte rabarber

  • 75 g sukker
  • 500 g rabarber

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 21960 kJ

Energifordeling:

Fiber: 62.3 g
Protein: 15 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 38 %

Fremgangsmetode

Cremet koldskål

Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og citronskal lyst og luftigt. Tilsæt kærnemælk, ymer, citronsaft og kardemommekapslen. Rør det godt sammen og smag til. Stil koldskålen tildækket i køleskabet. Fjern kardemommekapslen inden servering.

Butter crumble

Smelt smørret ved svag varme (må ikke overstige 130°). Tilsæt mælkepulver under rolig omrøring med en spatel. Når mælkepulver tilsættes er det vigtigt at røre forsigtigt men jævnligt i smørret for at ungå at det brænder på. Det giver store og sprøde stykker af smør granulat. Lad smørret brune ved svag varme. Tag det af varmen, når det dufter af karamel og er blevet lysebrunt. Sigt smørret (gem det til det sprøde drys) og kom granulatet på fedtsugende papir. Tør granulatet i ovnen ved 150° – til det er tørt og sprødt. Lad granulatet køle af.

Sprødt drys

Smelt smør og honning i en pande ved høj varme. Tilsæt havregryn og skru ned til jævn varme. Rør af og til – til det er gyldent.

Fordel mandler på en bageplade og rist dem i ovnen.

Bagte rabarber

Fordel rabarberne i en lille bradepande og drys dem med sukker. Grill rabarberne øverst i ovnen. Lad rabarberne stå ved eftervarmen i ca. 15 min og lad dem køle af tildækket i køleskabet.

Sprødt drys - fortsat

Bland de sprøde havregryn sammen med 100 g butter crumble og de ristede mandler.

Server den iskolde koldskål med sprødt drys og bagte rabarber.

Bagetid for butter crumble

Ca. 10 min. ved 150°.

Bagetid for mandler

Ca. 10 min. ved 200°.

Grill - rabarberkompot

Ca. 3 min. ved 250°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.